Airco split units

Wij installeren uw airco vakkundig
en  STEK gecertificeerd

Een single split airco of airco split systeem bestaat uit één binnen- en één buitenunit. De binnenunits zijn heel divers en variërend. Zo kunt u kiezen uit een wandunit, vloerunit, plafondonderbouwunit, cassette-unit en een kanaalunit. Een kanaalunit is een systeem dat vaak boven een plafond wordt weggewerkt en met roosters ervoor zorgt dat de gewenste koude lucht de ruimte word ingeblazen. Wij als Flex totaal techniek zijn gericht op de paticulieren markt.In de particulieren markt worden meestal wandunits geinstalleerd.

Tegenwoordig worden de splitsystemen standaard uitgerust met een invertertechniek. Een airconditioner met invertertechnologie past het vermogen van de airconditioner aan op de omstandigheden, waardoor er energie wordt bespaard. Hierdoor kan een hoger rendement en een grotere capaciteit worden bereikt. Het principe van de invertertechnologie is dat de airco ’s morgens sneller opstart waardoor de ingestelde temperatuur sneller wordt bereikt. Zodra deze temperatuur is bereikt, blijft de compressor van de airconditioner continue op een laag niveau actief, waardoor de temperatuur stabiel blijft.

Verwarmen met airconditioning

De moderne airconditioning kan zowel koelen als verwarmen. Het verwarmen met airconditioning kent een aantal voor- en nadelen.


Het verwarmen met airconditioning kent een aantal voordelen:

  • Airconditioning-systemen zijn energiezuinig. Door de hoge rendementen van de warmtepomp kan energiezuinig verwarmd worden.
  • Het verwarmen met airconditioning zorgt ook direct voor een goede ventilatie.
  • Het luchtvochtigheidsgehalte wordt op peil gehouden door de airconditioning.

Verwarmen van meerdere ruimten

Verwarmen met een zo genoemd Multi-split systeem kan uitkomst bieden . Dat betekend ronduit dat u meerdere kamers kunt koelen of verwarmen met 1 systeem. Dit kan mits de binnen units op redelijke afstand van de buiten unit worden geplaatst.

Kostenbesparen met een airco

U zult uiteindelijk kosten besparen doormiddel van het besparen op uw gasrekening. U zult in stroom omhoog gaan maar het verschil tussen het dalen van uw gasrekening en het stijgen van uw stroomrekening bespaart u toch tussen de 30 en 40 procent op uw energie rekening.

Verwarmen met airconditioning bij lage temperaturen

Het verwarmen met de airco kan tot buitentemperaturen van -15°C. Het is geen enkel probleem om in Nederland een ruimte met behulp van een airconditioning te verwarmen. Zeker met een energiezuinige airco is het interessant om een airco te gebruiken als verwarming. Met de zeer hoge rendementen en de mogelijkheid om te koelen én verwarmen is een airconditioning die als verwarming kan werken een zeer goede energie bron in Nederland. Wel is het zo dat bij langdurige extreme vrieskou er wel kans is op invriezing.De Unit zal sneeuw en ijsvrij gehouden moeten worden.